Käytä työttömyysaika hyväksesi – aloita harrastus

harrastus

Jouduitko työttömäksi? Käyt varmasti läpi paljon erilaisia tunteita pettymyksestä helpotukseen, mutta pian on aika siirtyä elämässä eteenpäin. Haet varmastikin koko ajan uutta työpaikkaa, mutta tällä välin voi olla hyvä idea hankkia uusi harrastus. Saat uusia virikkeitä, tutustut ehkä uusiin ihmisiin tai opit uusia taitoja.

Voit siis hyvin kehittyä ihmisenä työttömyytesi aikana. Harrastus kannattaa kuitenkin valita niin, että se ilahduttaa sinua. Täysin hyöty edellä valittu harrastus lentää nurkkaan saman tien, kun ensimmäinen vastoinkäyminen tulee vastaan.

Monet liikuntalajit ovat sellaisia, että ne voi hyvin aloittaa aikuisenakin. Esimerkiksi juoksu sopii pienenkin budjetin varassa elävälle, mutta myös uiminen voi olla kohtalaisen edullista, jos lähin uimahallisi tarjoaa alennuksia työttömille.

Melko pienen budjetin harrastamista on myös opiskelu kansalaisopistossa. Paikallisen opistosi ohjelmasta voi hyvinkin löytyä jotakin mielenkiintoista. Oletko ehkä aina halunnut oppia puhumaan ranskaa? Tai tehdä savitöitä dreijaa käyttäen? Kursseja löytyy moneen makuun, ja opistojen suunnittelijoille voi esittää myös omia toiveita, jos niitä ei löydy suoraan ohjelmasta.

Tietenkin myös kotona voi harrastaa. Käsityöt ovat olleet nosteessa jo jonkin aikaa. Yhä useammat ovat päätyneet “neuloosiin” eli innostuneet neulomisesta. Neulominen on parhaimmillaan haastava ja kehittävä harrastus, jossa opit paljon uutta. Lankatöiden aloittaminen on helppoa, eikä aina tarvitse lähteä edes kauppaan. Löydä tarvitsemasi verkossa, tilaa langat, odottele vähän aikaa ja laita puikot heilumaan.