Yrityksen perustaminen Suomessa

Suomalaiset perustavat yrityksiä harkiten. Internet on loistava yrityksen perustamista miettivän tietopankki, jossa tarjolla on paljon tietoa käytännön asioista, soveltuvuustestejä sekä hyödyllisiä tarinoita muilta yrittäjiltä. Yritystä ei kannata perustaa ilman huolellista suunnittelua ja analysointia ja monessa vaiheessa tarvitaan ehkä myös ammattilaisen apua. Hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty ja välttää ongelmia tulevaisuudessa.

Yrittäjyys on monen unelma ja oman firman pyöritys kiehtoo useita. Yrittäjyyteen sisältyy kuitenkin aina aimo annos työtä ja vastuuta. Yrittäjä ei voi sulkea aina ovea kello 17 ja lähteä kotiin, vaan monesti yrityksen hoitaminen tarkoittaa pitkiä työpäiviä erityisesti yrityksen perustamisen alkuvuosina. Yrittäjältä vaaditaan pitkäjänteisyyttä, vastuuta yrityksen työntekijöistä ja yrityksen toiminnasta, visioita sekä taitoa uudistua vaikeiden tilanteiden edessä. Monilla paikkakunnilla tarjotaan yrittäjyyskursseja, joiden avulla saa perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjyyden eri puolista. Netissä on mahdollista tehdä myös yrittäjyystesti, joka pyrkii selvittämään onko testin tekijästä oikean maailman yrittäjäksi.

Yrityksen perustamiseen ja sen pyörittämiseen liittyy paljon paperityötä ja tarkkoja aikatauluja. Heti alussa on hyvä hankkia tietopaketti verotuksesta ja yrityksen perustamiseen vaadittavista virallisista asiakirjoista sekä hakemuksista. Tarjolla on erilaisia starttilainoja uusille yrittäjille, mutta niiden lisäksi rahavaroja ja omaa taloudellista tilannetta kannattaa miettiä monesta vinkkelistä. Valitettavasti kaikki yritykset eivät menesty, vaikka liiketoimintaidea olisi kuinka hyvä ja kysyntää näyttäisi olevan.