Mac-työpiste tykötarpeineen

Ei käy kiistäminen, että terävä mieli ja tehokas Mac-tietokone ovat lyömätön kombinaatio parhaimman työskentelytuloksen kannalta. Mutta totuus on, että vaikka maratonin juokseminen onnistuu ilman kenkiäkin, niin oikeanlaiset varusteet tuovat erittäin suuren helpotuksen matkaa taittaessa. Sama pitää paikkaansa, kun miettii omaa työpistettään ja sitä, miten voisi optimoida omaa työskentelyään.

Ei riitä, että ergonomia on kunnossa, tekemisessä on meneillään hyvä flow ja edessä tietokone, joka tuntuu kulkevan ajatuksen voimalla. Esimerkiksi langattomat kuulokkeet, erilaiset turvavarusteet, kaapelikiinnikkeet ja varalaturit helpottavat työnteon arkea huomattavasti. Kun käytössä on varusteita, jotka sopivat saumattomasti yhteen Mac-tietokoneesi ja työpisteesi kanssa, sitä tulee aika ajoin mietittyä, miten on joskus tullut pärjänneeksi ilman niitä.

Varusteita joka lähtöön

Minkälaisin tykötarpein sitä sitten olisi hyvä lähteä liikkeelle? Varustelua mietittäessä on ennen kaikkea hyvä aloittaa tarpeesta: miten työskentelen? Millaisia asioita teen toistuvasti omassa arjessani? Tavallisimpia varusteita Mac-tietokoneille ovat erilaiset paine- ja kallistusherkät Apple kynät, Apple Pencilit, sekä muut perusvarusteet Applen tietokoneisiin ja muihin älylaitteisiin. Käytännön läheisyyden lisäksi kannattaa myös huomioida turvallisuus. Yksityisyyden suojaa saa helposti ja edullisesti Delock-verkkokameran kannella, joita saa kolmen kappaleen paketeissa. Tietokoneella työskentely piristyy huomattavasti myös, kun pitää näyttöpäätteen ja näppäimistön puhtaina. Xqist-puhdistusaineella ja -kankaalla saat pidettyä virukset ja bakteerit loitolla. Tietokoneen lisäksi myös puhelin ja kaikki muut älylaitteet kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Jos haluat löytää lisää ideoita Mac-tietokoneen kanssa työskentelyyn, napsauta tätä tarkemmin.

Piuhat järjestykseen ja lisävirtaa laitteille

Näin langattomien laitteiden aikakaudella olemme tottuneet siihen, että piuhojen kanssa ei tarvitse olla juurikaan tekemisissä. Valitettavasti emme ole vielä täysin päässeet siihen pisteeseen, että piuhat olisivat kokonaan historiaa. Mutta onneksi oikeanlaisilla tarvikkeilla on mahdollista minimoida piuhoista aiheutuva sekamelska. Markkinoilta löytyykin laaja valikoima aputarvikkeita, joilla saa laitettua työpisteen välttämättömät piuhat järjestykseen. Esimerkiksi LogiLinkin Velcro-kaapelikiinnikkeillä saa piuhat kätevästi niputettua. BlueLounge CableDrop Multi mahdollistaa itseliimautuvalla muotoilulla helpon piuhojen hallinnan. Työpiste on siis mahdollista saada järjestykseen sekä tyylikkäästi että edullisesti. Ei kannata myöskään unohtaa kannettavien latureiden käytännön arvoa. Mac-tietokoneelle ja muille Applen tuotteille tulisi kuitenkin aina hankkia vain Apple-merkin omat lisävirtalähteet. Runsaasti matkustavat ilahtuvat myös kohtuuhintaisista virta-adaptereista.